Right Back

Tillbaka igen efter ett par dagar utan något inlägg. Har inte haft så mycket att skriva om och har använt min datortid till att försöka hitta något bra program för stegräkning, skulle vilja ha ett diagram på bloggen som man kunde uppdatera dagligen. Har tyvärr inte hitta någon sådan funktion, men jag letar vidare.

Nä jag måste vara hemma med familjen och bara njuta och ta det lugnt. Nästa vecka blir en tuff en först flyg till STHLM på måndag där jag skall ha avslutningsfest för aspirantgruppen. På tisdag så står det en buss och väntar på mig och några kollegor som skall ta oss till Säfsen och fyra dagars konferens. I Säfsen kommer kvällarna mest handla om att vandra så att stegräknaren blir nöjd med tillvaron.

Men som sagt lördagskväll och söndag kommer att bli mycket familjemys.

Någon som vet ett bra stegprogram till datorn ?


Hemglassbilen jagades genom halva stan…

                                                                                                                                                                         

Ja jag är lite rädd att det kommer stå så i morgondagens tidning.
Jag åkte ända till Lindeborg för att vi ville testa den nya centerglassen ifrån hemglass. Var på angiven hållplats redan tio minuter innan glassbilen skulle komma. Väntade och väntade, ingen glassbil kom. En kvart efter avtalad tid fortfarande ingen glassbil. Blev lite smått irriterad och tror att det var just detta som fick en att dra på lite extra i kurvorna när jag gav mig ut på jakt. Med min svåger i telefon så hade jag siktet inställt på att hitta denna samhällsfara. Till slut fick jag tag i chauförrens mobilnr och arg som ett bi ringde jag upp och frågade var i vasen han var? Och om han hade för avsikt att hjälpa en konsument i knipa.

Han erkände att han hade varit lite dålig på tidtabellen och jag hävdade att jag skulle få glassen till ett billigare pris. Jag började rabbla paragrafer och kundbemötande samtidigt som jag råkade köra lite snabbare en den hastighet som var tillåten. Men där framme såg jag ligisten som tänkte snuva mig på glass. En tvärnit och bränt gummi från den kraftiga inbromsningen slänger jag upp dörren och skall konfrontera glasskillen. Ut ur glassabilen hoppar en lite tanig nästan tonårings liknande pojke.

Va fan gör man jo man beställer glassen fint och stila sedan hoppar man in i bilen igen. När jag väl kommer hem så blev det fem minuters njutning och en väldigt god glass.


Centerglassen från hemglass får ett bra betyg fast man får jaga den.


Förbjud Rullbandskorven.....



Rullbandskorven!


Helt otroligt att man får sälja den bara. Idag köpte jag och familjen en liten korvmeny 3 rullbandsgrillade korvar och tre läsk för 30:- låter nog ganska billigt men shit vad lurad man kan bli. En ljummen dricka som inte all smakar som en kall god cola och dessa rullbandkorvar som ja faktiskt inte smakar grillat eller korv kanske närmast smakar det rullband.

Nä det får nog bli en bojkottnings sanktion i framtiden....

Någon som håller med eller ni rent av älskar den smaklösa rullbandskorven???


Dagens


Dagens


Dagens


Så himla härligt

Det blev en bra dag 18730 steg innan klockan 21:00 det blir nog personbästa än så länge, men får nog ta det lite lugnt så man inte är slutkörd när tävlingen sätter igång.


HälsoProfilen

Här kommer ni kunna följa min personliga HälsoProfil. Den kommer att starta den 1/9-08 den dag då vi på mitt jobb skall börja vår vandring. Med hjälp av en stegräknare så skall jag på tio veckor gå samma sträcka som det är från Malmö till STHLM.


Ny klippt


Gick till jobb idag!


Ja idag skulle frugan ha bilen och då tog jag ett nyttigt beslut. Gå till jobbet, ja det gjorde jag också men är lite gnällig nu när smärtan efter skoskav börjar krypa på en mer och mer. Får väl be någon snäll kollega badda mina fötter och plåstra om dem lite.


Men det var i alla fall så att det tog 40 minuter och blev 7000 steg känns bra att man innan klockan 08:00 hade avverkat hälften av dagens totala mål, men tittar man sedan på resten av tiden från 08:00 fram till nu 11:00 så har det inte blivit mer än 1500 steg till.


Detta kommer garanterat att sluta med en kvällspromenad skulle jag tro.

Rutiner

Helg mys och åter till vardagen, Gud va trött jag var efter en vecka i Brösarp somnade kl 20:20 i lördags som en liten barnunge i fosterställning. Tror jag var ganska trött faktiskt.


Men nu åter till vardagen och de dagliga rutinerna.


Jobb, Storebror på dagis, börja springa rundan igen och nya batterier i stegräknaren och så är det en månad till Amerika.


Grymt trött....

Idag blir det inget seriöst inlägg kan bara delge er att jag är faktiskt skit trött och tänker ta det super lugnt. Man är lite nere idag, vbar ju sista dagen i Brösarp och nu är man hemma igen. På måndag börjar jobb och man är åter i den vanliga vardagen. EN blandad känsla men jag gillar mitt jobb och tycker att vardagen är helt OKEJ.


En mindre bra dag.....

Regn och rusk men man kan ha hur kul som helst ändå.


Lillebror hade jätte skoj efter en rally tur med regnskyddet på



eller när Storebror äter spittekaka i bilen



eller bäst av allt när frugan gör sitt för att få barnen att ha roligt på semsetern :-)




En bra dag...

Dagen blev perfekt, solen sken hela dagen och det blev hoppeborg, bad och övningskörning. Dagen slutade med en härlig kväll förgylld med köttbullespett och choklad fyllda bananer.

Och till på detta hade vi trevligt sällskap. Kan ju inte bli mycket bättre.



Här badar dem i sin tåg pool, hur trevligt som helst.



Lillebror övningskör i Tomelilla


Och sen som sagt lite choklad fyllda bananer och ett par gröna Carlsberg

En bra dag

Sommar ja idag känns det som sommar. Vaknar och det är 20 grader varmt en son som vill att man skall gå ut och blåsa upp hoppeborgen, men för all del det tar bara 45 sekunder och är inte speciellt krävande. Idag blir det nog en riktigt bra dag, får nog låta Melle vila lite till middag idag han vaknade vid 05:00 och lekte titt ut :-)


Kan bara meddela att kortspelet slutade med storslam, vi spelade dam och poängen slutade med 94 till mig och 43 till frugan.



147 fiskar på tio minuter

Regn & rusk ,blev en tur till Kiviks Musteri och handla lite gott att dricka. Annars blev det små skogspromenader och lite bärplock. Men räddningen denna regniga sommardag var ändå 69:- väl investerade ifrån Bo Ohlsson i Tomelilla. Jo fiskspelat har gått varmt fick sno batterierna från tv fjärrkontrollen.


Idag händer det nog inte mycket mer än att jag och frugan skall fortsätta på vårt kortspel. Kan ju avslöja att jag sopar golvet med henne, men en riktig rapport blir publicerad senare. Imorgon skall det enligt SMHI bli fint väder och det får vi ta igen med en massa uteaktiviteter och på kvällen får vi besök av lite barndomsvänner.
 


R.I.P

Ja det är nog dags att ta farväl av min kära stegräknare, just denna räknare har jag inte haft länge inta alls rättare sagt, jag har bara precis testat den. Men redan igår då det var invigning av den så hade den lite konstigt beteende den liksom verkade lite slö räknade bara hälften av stegen och allmäntillståndet var inte så bra. Efter en långrunda så blev det för mycket den klarade inte räkna mer och till slut gav den upp. Jag får väl prata med reklamationsavdelningen men först skall jag ta farväl av min vän.





Resten av dagen blir väl som vanligt att hoppa lite i vår egna borg J

Händelserik dag & fynd i skogen

Ja det har varit en härlig och händelserik dag, dagen började med hoppemackor (rostmackor) efter det så blev det ju så klart hoppeborgen ett par timmar på morgonen. Efter det tog vi en promenad och plockade björnbär i mängder, men det blev tyvärr ingen tårta. Sedan tog vi en tur till Bo Ohlsson och där blev det shoppat lite små saker men stor pojken investerade i ett fiskspel riktigt roligt faktiskt.


När vi kom hem blev det grillad torsk och sedan en tur i hoppeborgen igen. Efter det så tog jag en liten runda runt huset och där hittade jag ett fynd. Vet inte vad det är eller menar så klart vart det kommer ifrån. Någon som kan tyda det ?


Fint med naturtillgångar



Dagens ranson av naturtillgångar mums blir nog en tårta ikväll.


Solen skiner och allt är gott i Brösarp. Men om en stund blir det Bo Ohlsson i Tomelilla, nu måste vi ju handla tårtbottnar.


SMHI problem

SMHI har uppenbarligen problem eller så är det sommarvikarien som inte är på humör.


VI har skit fint väder trots de stora molnen på smhi´s prognoser. Hmm vi som nästan hade planerat regn så vi kunde åka till Bo Ohlsson. Får nog bli senare om det skulle bli några regnmoln. Annars är det hoppeborgen som gäller. Storpojken tycker det är skit häftigt

.


Internet och hoppeborg

Semster har varit igång ett dygn nu och det är så skööönnt ja helt underbart första dagen gick inte riktigt som planerat. Jag skulle sätta igång datorn och till min förvåning så var det mobila bredbandet borta "HJÄLP" jag har letat igenom bilen flera gånger och huset som vi har hyrt har vi gått igenom ca 6-7 ggr.

Med lite panik i kroppen fick jag anlitat mina svärföräldrar till att leta igenom vår lägenhet ifall jag skulle glömt det där hemma. När de hade varit i lägenheten i några timmar och letat men dock utan resultat så beslutade jag mig för att ge upp och försökte sms blogga men det fungerade så klart inte.

Sån tur är kom svärfar ut till huset och med 2 minuter till sitt förfogande så hitta han mitt internet :-)


Så nu är allt frid och fröjd internet blogg och grymt cool hoppaborg på tomten.


Inget förtoende

Tre timmar kvar sen kör vi med vår full-lastade bil till Brösarp. Kameran är ladda videokameran har fått nytt band, datorn är nerpackad, känns som vi skall kunna dokumentera en del av semestern i alla fall.


Jag var precis inne på aftonbladet och blir lite upprörd att våran Statsminister Fredrik Reinfeldt har struntat i vad oppositionen tycker förvånar väl ingen, men när han kör igenom en lagändring som inte är förankrad inom sina egna politiker och som har fått så mycket motstånd inom det egna ledet så kan han ju inte fortsätta att säga att Svenska folket inte förstår sig på FRA.



Förstår att han har tappat mycket förtroende hos väljarna och att detta kommer ha stor inverkan på nästa val.


En grymt bra affärsidé



Ja man har ju ibland kunnat läsa om amerikanske advokater som har försökt stämma Mc Donalds för sin barn riktade affärsidé. Ja jag menar att man säljer egentligen inte ett happy meal med mat, dryck och en leksak. Nä affärsidén är att om man köper en leksak så får man en hamburgare pommes och lite läsk vid sidan om. Eller jag tror i alla fall att det är så det uppfattas.

Men det jag skulle komma till är att under många år har dem lyckats lura till sig barnens uppmärksamhet. Vad är nästa steg ju kvinnan. Ja nu har dom vidare utvecklat sin affärsidé och om du köper ett meal och lägger till en plus meny på detta så får du ett snyggt coca cola glas. Eller är det så att om jag vill ha ett snyggt coca cola glas så behöver jag bar köpa en hamburgare stor pommes och en halv liter läsk ?


Sedan när man gör det ännu mer genomtänkt är när de byter färg på sina glas varje vecka, vilket gör att man måste handla minst en plus meny varje vecka under sex veckor för att få ihop sin samling.


Jag vet inte riktigt om det är någon större grej eller om någon annan har reflekterat över detta men under den tiden som jag satt på Mc Donalds och titta på vår ny införskaffade glas service så var det många glas som såldes, ja och en och annan hamburgare då också förstås.


Semester är bra.....

Ja det är bra att ha semester för man gör färdigt många av de där grejerna som har legat en stund och som aldrig varit riktigt aktuella. Man städar och går igenom sina ärenden för att kunna lämna över det till sina kollegor med ett gott samvete.


Föresten jag vet inte om ni har uppmärksamt det men imorgon skall jag till Brösarp.


Har laddat kameran och datorn skall packas med så vi får se om det kan bli några fina bilder imorgon kväll.


Ingen runda idag

Blev ingen runda idag, har precis kommit hem från jobb så det får bli en extra runda imorgon istället.

Mini undersökning

Två dagar kvar till Brösarp


Nedräkningen har börjat närma sig sitt slut och mål. Nu är nästan hela veckan inbokad med grillgäster och mys.
Har även börjat planera hur mycket extra jag måste ut och röra på mig efter all grillad mat och kalla öl :-)


Men vad gör man inte för att få en trevlig semester ?



Morgans egna miniundersökning


Bruna böner eller ärtsoppa ?

                   


ont i benen


Blev ju som sagt en jogging igår igen så ikväll blir det endast promenad. känner att det har blivit lite väl mycket pålastning och då är det dags att bromsa i tid. Knäna mår kanske inte som bäst direkt, men tränningsvärken känns bara skön.

Nu har jag bara tre arbetsdagar kvar sen blir det Brösarp. Känns sjukt bra.

Trött

Det blev en lång promenad och en lagom jogging runda ovanpå det. Totalt nästan 8000 steg. Nä nu blir det lite tv-mys i soffan. Ha de gutt.


Rundan eller promenad ?

Rundan eller bara en promenad ? nja har inte bestämt mig än men någon form av motion måste det bli. Fast denna arbetsdag var givande med 7000 steg registrerade på stegräknaren vid 16:00 tiden så dagens ranson kommer jag lätt upp i. Någon som har ett hus till salu i Bara ?


Sex-analyser på bussen



Sex Analyser på bussen


Idag tog jag för ovanligheten bussen till jobb och det vill jag säga att det var riktigt roligt att sitta och analysera de andra passagerarna.


Analys 1 var två unga tjejer som hoppade på och som hela vägen satt och fnissade om sitt sommarjobb och den där snygga killen som också sommarjobbade där.

Analys 2 var att det mest är massa ungdomar som åkte med denna buss.

Analys 3 blev per automatik varför är det massa ungdomar som åker, kan tro att det har med semestrar och sommarjobb att göra. Eller så har Sverige helt enkelt blivit äldre, eller så kanske det är jag som blivit äldre, Oj, nä så kan det inte vara.

Analys 4 Jag får nog sluta åka buss, kommer på så konstiga tankar.

Analys 5 äntligen kom det på en äldre dam i 55 -års åldern och man kände en viss glädje, men när hon kommer lite längre bak i bussen så ser man att hon har hörlurar i öronen och spelar hög musik.

Analys 6 blir är hon en ungdomlig dam som är lycklig eftersom hon fått sommarjobb eller är det bara en medelålders som har haft en riktigt bra semester oavsett så var hon varmt välkommen på bussen idag.


Blåsigt rekord

Oj oj oj rundan var väldigt blåsig idag men trots detta så blev det ny rekord tid på fyra veckor har jag minskat tiden med hela 11 minuter fråndag 1. Känns väldigt bra men jag är ganska övertygad om att det skall gå ner en bra bit till. Rundan är 5,2 kilometer och första gången tog det som sagt 48 minuter men då var det mer passiv gång och nu var det väl en ganska lugn jogging runda på 37 minuter. Får ju tänka på de stackars knäna. Har som mål att minska tiden med ca en minut per vecka. Så vi får se hur det går.

Nä nu skall jag glo lite på extrem home makeover.


Doften av grillad flintastek

4 dagar jobb till sen semester. 5 dagar kvar till underbara Brösarp. Grilla mysa och ta det lugnt, jag känner redan grilldoften av
en rejäl flintastek och en kall skummande öl. Mmm jag längtar så.


Ja det skall verkligen bli skönt att få koppla av från vardagen. Men bloggen skall nog få hänga med på semester den också,
har liksom skapat ytterligare ett beroende i mitt liv :-)


Utmaningen!!!!!

Känns inte direkt som ett kedjebrev men fick detta av min syster och så klart uppmanar jag alla som läser bloggen att själva fylla i era svar och dela med er av dem till mig och andra.

5 saker som är på min "att göra lista" idag:
- Vakna
- Köra till jobb
- Prata i telefon, "har telefon jour idag"
- Fundera lite på husköp
- Jogga rundan

Vad gjorde du för 10 år sen?
Oj det var sommaren när jag fyllde 18 känns som att det inte fanns plast för annat den sommaren förutom fest, party och nöjen

Ställen du bott på?
Hörby och Malmö på ett flertal ställen

5 saker du skulle gjort om du blev biljonär?
- Fixat drömboendet
- Hade nog blivit ett antal flygbiljetter eftersom bror min bor i staterna.
- Delat med mig till mina nära och kära
- Bildat stark opinion för att få regeringen att skrota FRA ”snabbt”
- För att man skulle behålla sitt hjärta och medmänsliga värde så hade jag startat en välgörenhetsorganisation, där pengarna skulle gå direkt till de drabbade


Men om detta skall gå så får jag nog börja spela mer än bara lotto för detta lär inga räcka länge :-) Så nu har jag svarat på dessa frågor och meningen är att man då ska utmana 5 personer men jag utmanar istället alla er som läser bloggen. Tala gärna om när ni svarat så man kan gå in och/eller kolla eller svara i kommentarerna.

Ultimate Fighting

Vet egentligen inte vad jag tycker om sånt här men det är i alla fall en sport som brorsan gillar och håller på med i staterna så känns ju ganska fräckt att lägga upp den på sin blogg. Inte för att jag tror det går till som på tv utan att det är väldigt hård fysisk träning. Huset som vi tittade på idag var skit fint, problemet som det alltid finns något var att det inte tagist ut några pantbrev så det blir massa osynliga kostnader om man skulle hoppa på detta. Vi får väl sova på saken.

Mysig helg

En tuff dag, att man åkte på storstryck igår sitter i ännu. Det var mellan systerpojken som nästintill förnedrade mig igår :-) allt började jätte bra men efter som det gick så tog han över helt och sopade mattan med mig. Men det har varit helt underbart han har varit hos oss hela helgen och Melwin har varit överlycklig. Jag tror att Melle pojken har klart för sig vem som är hans stora idol just nu ...........


Så idag blir det att köra hem Julle och sedan skall vi som sagt titta på hus, hoppas nu det är bra också.



Fifa och amerikanska presidenter!!!!!!


Ingen galen älg och inga skandaler en helt vanlig dag på Skånes djurpark. Eller nästan i alla fall. Nu är det en veckas jobb kvar sedan blir det semester en vecka, hyrt hus i Brösarp och bara ta det lugnt. Sedan skall jag tillbaka och jobba lite till och i slutet på september så reser familjen till staterna för att hälsa på släkten. Vem vet kanske träffar man på bush eller något annat stolpskott.  Nä nu skall jag lira xbox med min systerson blir nog fotboll hela kvällen känns det som.


Sängen kallar

Nä nu är det snart dags för sängen blir upp tidigt imorgon barnen vill ju ha frukost och efter det skall vi till Skånes Djurpark.  Det kanske blir någon trevlig bild eller kanske rent av en rapport om allt som kan hända där J kan se det framför mig. Galen älg på Skånes djurpark åt upp gäst varmkorv.


Men men vi får väl se.


Jag ger upp!!!!!!!!!!!

Nu har jag suttit och tittat på solen i en halvtimme och känner hur det bränner i mina ögon inte har jag fått se någon solförmörkelse. Nä det enda jag ser är små svarta bollar som inte försvinner, skulle tro att det är för att jag stirrat in i solen så länge nu.


Succé Knäckebrödsdieten fungerar


Mognande Kille.....

Mognande Kille det omdömet är väl helt okej, det får jag fira :-)


Din poäng är: 140

Du lyckades få 59% av alla poäng. Maxpoäng: 239

Du är en mognande kille.

Här kan du själv göra testet eller skapa egna tester

RSS 2.0